Methode – De Galan

Arjan Molenaar is getraind in de trainersmethodiek van Karin de Galan (www.schoolvoortraining.nl). Met deze methodiek haal ik de praktijk van de deelnemer in de workshop. Deelnemers leren vanuit pijn (er moet iets veranderen) en vertrouwen (dit kan ik).

Trainen is een vak. Het is de kunst van de trainer om deelnemers echt te laten leren en dat gaat niet vanzelf. Een deelnemer die geen zin heeft, een opdrachtgever met een vage vraag, een werkvorm die maar niet wil lukken. Hoe zorg je ervoor dat je training lekker loopt en dat de deelnemers dingen leren waarmee ze in hun praktijk direct aan de slag gaan?
Met een scherpe blik voor wat wel en niet werkt train ik volgens de ontwikkelde methode van de Galan. Een methode waarin elk aspect van het trainersvak aan bod komt. Hoe vraag je opdrachtgevers uit, hoe kies je werkvormen, hoe begeleid je leerprocessen, hoe strijk je hobbels in het groepsproces glad, hoe werk je vanuit een professionele houding? Met deze methode krijg je grip op je training: van ontwerp tot afronding.